Wanneer je huisdier plotseling verlamd is en erg veel pijn heeft, 

is dat verschrikkelijk. Dit kan er in veel gevallen hopeloos uitzien. Echter, wanneer dit wordt veroorzaakt door een hernia is er in nog genezing mogelijk. Het beknelde ruggenmerg is met behulp van röntgen-contrast foto's of een scan (MRI of CT-scan) zichtbaar  te maken. In de rug veroorzaakt een hernia verlamming van de achterpootjes en vaak ook problemen met de urineblaas. Als er sprake is van een verlamming dan biedt snel operatief ingrijpen de beste kans op een herstel. Tijd is daarbij essentieel! Bij een hernia operatie wordt het ruggenmerg 'uit de knel' gehaald. Tevens  wordt er zoveel mogelijk van het uitgepuilde kraakbeen uit het wervelkanaal verwijderd.

Als het ruggenmerg weer de ruimte heeft kan de revalidatie beginnen. De lengte van de revalidatieperiode kan sterk wisselen van enkele dagen tot (vaker) meerdere weken. De fysiotherapeute speelt in deze periode een belangrijke rol. In de eerste dagen na de herniaoperatie blijft uw huisdier in de kliniek. Dit omdat vaak de urineblaas nog niet goed functioneert. Wanneer de blaas weer goed werkt kan de revalidatie verder thuis worden voortgezet. Zolang de achterpootjes nog niet goed functioneren kan een 'honden-rolstoeltje' geweldig helpen. Naast het feit dat ze in een wagentje veel meer bewegingsvrijheid hebben en zelfs kunnen spelen is zo'n rolstoel een geweldig trainingsinstrument voor de rugspieren en draagt daarmee ook enorm bij aan het herstel. 

20160927093438_014615300_1

Onze wagentjes zijn afkomstig uit Amerika van de firma K9-West en worden door ons op maat gemaakt. Kortom, in de Tweede Lijn zorgen we niet alleen voor de hernia-operatie maar worden u en uw huisdier gedurende het gehele hersteltraject begeleid.