Menu

Bij ons wordt het onderzoek en de behandeling van hartziekten verzorgt door Remco Jonker. Hij heeft zich verder gespecialiseerd middels Europese studies en kan ondertussen bouwen op jarenlange ervaring met de hartziekten bij honden en katten. 

Ons advies is om niet te lang te wachten met een aanvullend hartonderzoek, als er een hartruis bij uw huisdier wordt gehoord. Natuurlijk is de leeftijd, het ras, de aan- of afwezigheid van klinische klachten en de ernst van de hartruis al een goede graadmeter om de ernst van de hartziekte in te schatten. Aanvullend onderzoek, zoals een röntgenfoto of een hartecho, kan duidelijk maken wat de onderliggende oorzaak is voor de hartruis en zegt veel over de prognose.

Voor alle onderzoeken maakt Remco gebruik van een geavanceerde echomachine met kleurendoppler en spectraaldoppler. Hiermee voert hij ook officiële hartscreeningen bij rashonden en raskatten uit. De onderzoeken voldoen aan de, door de verschillende rasverenigingen, aangegeven criteria en zijn gestandaardiseerd volgens de normen van het Collegium Cardiologicum.