Menu

Bij de Tweede Lijn bieden wij ook uitgebreide oncologische zorg aan. Dierenarts Hans Nieuwendijk is binnen onze kliniek uw aanspreekpartner op dit vakgebied. De oncologie is de zorg die geboden kan worden aan patiënten waarbij een tumor is vastgesteld. De ontwikkelingen in de geneeskunde van kanker zijn volop in beweging, de ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. In de praktijk hebben deze nieuwe therapeutische mogelijkheden al verrassend goede resultaten geboekt.

Graag bespreekt Hans deze  aanvullende zorg voor uw dier. Samen met u gaan we in gesprek en op zoek wat de mogelijkheden, prognoses en gevolgen zijn van eventuele behandelingen. Soms moeten we eerst aanvullende informatie verzamelen door het nemen van een weefselbiopt of een CT-scan om de uitgebreidheid van de tumor vast te stellen. Kwaliteit van leven geldt als belangrijkste uitgangspunt. Soms kan dat ook betekenen dat er geen uitgebreide behandeling ingezet wordt maar dat we streven naar een verlichting van symptomen.

Wij bieden chirurgie, chemotherapie en immunotherapie aan. Voor bestraling wordt voorlopig samengewerkt met collega’s in Nederland en Duitsland. Door onze deelname aan de AniCura groep hebben wij toegang tot de kennis en ervaring van collega-oncologen binnen Europa.