Menu

Tandheelkunde

Tanden en kiezen zijn belangrijk voor mens en dier. Dat is zo, omdat mensen en dieren met gezonde tanden en kiezen gezond oud worden. Graag helpen wij bij de Tweede Lijn de omstandigheden voor een zo gezond mogelijk gebit te creëren.

De tandheelkunde bij de mens is een resultaat van tandheelkundig onderzoek bij dieren. Nieuwe tandheelkundige methoden en materialen worden eerst bij dieren ingezet voordat deze bij mensen toegepast worden. Onze collega Melissa Stam kan vanuit haar vak als humaan tandarts en dierenarts deze specifieke kennis combineren om zo kwalitatief hoogwaardige tandheelkundige zorg aan gezelschapsdieren te  verlenen.

In principe kunnen gezelschapsdieren bij de Tweede Lijn, dezelfde tandheelkunde behandelingen ondergaan, als dat u als mens, bij uw eigen tandarts aangeboden krijgt. Dit zijn onder andere restauraties van slijtage, restauraties van gaatjes, extracties, behandeling van gebroken tanden en kiezen, röntgenfoto’s, tandvlees behandelingen, wortelkanaal behandelingen, kronen op verzoek en beoordeling van hoe het gebit op elkaar past en functioneert. Daarbij houden wij  altijd het welzijn van gezelschapsdieren als hoogste in het vaandel.

Onze tandarts Melissa Stam maakt gebruik van de best beoordeelde menselijke tandheelkundige middelen. Op deze manier bent u altijd verzekerd van een zo excellent mogelijke behandeling van uw dier, volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.