Hieronder vindt u een paar vragen en de antwoorden (door op de vraag te klikken). Uiteraard kunt u uw vraag ook telefonisch (0521-383659) of per email (detweedelijn@anicura.nl) stellen.
Wij werken uitsluitend op verwijzing van een andere dierenarts. Ieder van onze dierenartsen/specialisten heeft zijn/haar eigen werkgebied en besteedt daar alle aandacht en tijd aan.
Een intakeconsult afdeling chirurgie en orthopedie kost € 139.00. Een intakeconsult afdeling interne geneeskunde kost € 156.00. Een consult duurt gemiddeld een half uur. Tijdens dit consult wordt uw dier uitgebreid onderzocht, het probleem en de mogelijkheden met u besproken en alle consequenties doorgenomen. Daarnaast zit in dit bedrag de vergoeding voor de tijd die nodig is voor het verwerken en inlezen in het medisch dossier alsmede de verslaggeving naar uw dierenarts.
Het heeft onze voorkeur dat u na behandeling de nota direct voldoet, dit kan per pin, creditcard of contant. Is dit niet mogelijk dan kunt u de nota ook per mail ontvangen. De betalingstermijn van onze nota's bedraagt 30 dagen na de factuurdatum. Er bestaat onder bepaalde voorwaarden de mogelijkheid om nota's vanaf 500 euro in termijnen te betalen. Mocht u hiervan gebruik willen maken dan dan zouden wij u willen vragen dit vooraf kenbaar te maken of in het gesprek met de dierenarts aan te geven zodat wij de voorwaarden met u kunnen bespreken.
Soms kan het gebeuren dat u noodgedwongen een afspraak moet afzeggen. Doet u dit zo snel mogelijk en minstens 24 uur (een werkdag) van tevoren. Als een afspraak niet wordt nagekomen of te laat wordt afgezegd, zijn wij genoodzaakt de afspraak in rekening brengen.
Bij iedere operatie moet de chirurg, om zijn/haar doel te bereiken, weefsel beschadigen. Hoe minder, hoe liever. Met dat doel zijn er diverse technieken ontwikkeld om via kleine gaatjes een cameraatje (endoscoop) en speciale instrumenten te brengen in bijvoorbeeld een gewricht of een lichaamsholte. Met deze technieken kan het herstel aanzienlijk bespoedigd worden en is de napijn voor de patient veel minder. Binnen de Tweede Lijn is Henrik Wagter verantwoordelijk voor deze ingrepen. Voorbeelden: De laparoscopische sterilisatie van de teef, artroscopieen van elleboog-, schouder- of kniegewricht, het vastzetten van de maag om een maagkanteling te voorkomen (gastropexie).
Ja, graag zelfs! Als dieren langer bij ons moeten blijven is het goed als ze regelmatig ook hun baasje(s) zien. De eerste 48 uur hebben we het echter liever dat ze eerst helemaal aan ons en ons ritme wennen. Daarna is het feit dat u ook weer vertrekt eigenlijk nooit meer een probleem.
Voor spoedgevallen en dringende ingrepen kan dat uiteraard! Voor de niet spoedeisende operaties willen wij toch eerst een zogenaamd intake-consult met u hebben. Tijdens dat consult wordt natuurlijk uw huisdier onderzocht. Daarnaast krijgt u uitgebreid voorlichting over de eventuele operatie, de consequenties, de kosten, enzovoort. Pas daarna wordt de afspraak voor de ingreep gemaakt.
In een aantal gevallen is de diagnose nog niet helemaal duidelijk. Het kan dan nodig zijn om aanvullend onderzoek te doen (bv. röntgenfotos). Soms moet uw huisdier daarvoor onder narcose. In dat geval is het belangrijk dat de maag leeg is in verband met mogelijk overgeven. Als de maag niet leeg is moet er een extra afspraak worden gemaakt voor dat onderzoek en dat betekent dan een keer extra heen en weer reizen.
Vaak kunnen de nacontroles door uw eigen dierenarts worden gedaan. Bij een aantal operaties willen wij de patiënt graag zelf terugzien. Meestal is er dan ook nog een vervolgconsult bij onze fysiotherapeute inbegrepen.
Niemand zit te wachten op kosten die na afloop van een behandeling zonder reden hoger uitvallen. Daarom worden tijdens het intake-gesprek alle kosten met u doorgenomen. Voor een groot deel van onze behandelingen rekenen wij een "all-in" prijs. Zo is bij ons de prijs van een TTA-operatie bijvoorbeeld inclusief;
- operatie
- anesthesie
- röntgenfoto's voor en direct na de operatie
- pijnstillers gedurende een periode van 2 weken na de operatie.
- controle bij ons na 3 weken
- uitgebreid fysiotherapieconsult bij onze fysiotherapeute
- beoordeling van de controlefoto's 8 weken na de operatie
Helaas is het bij spoedgevallen of uitgebreide ziekteprocessen niet altijd mogelijk om van te voren altijd precies in te schatten welke kosten er gemaakt zullen worden. Ook onvoorziene complicaties zijn ook niet te 'begroten'. Wij zijn echter duidelijk over onze prijzen en zullen er altijd naar streven om u een realistische inschatting te geven van de kosten. Ook hier vinden wij goede communicatie essentieel.
Bij AniCura de Tweede Lijn stellen wij alles in het werk om u en uw huisdier zo goed mogelijk te kunnen helpen. Ondanks onze inspanningen kan het toch gebeuren dat er sprake is van een miscommunicatie, er een fout is gemaakt of dat u om andere redenen niet tevreden bent over onze organisatie. Wanneer dit het geval is nodigen wij u uit om dit aan ons kenbaar te maken. Dit kan telefonisch of email. Onze klachtenfunctionaris zorgt er voor dat uw klacht serieus behandelen. Bovendien geeft uw klacht ons de kans eventuele fouten te herstellen en onze dienstverlening waar mogelijk aan te passen.